luni, 9 ianuarie 2012

Instrumentul total

Fiindcă aria de manifestări a luminii este tot atât de vastă pe cât a vieţii, mă voi opri în acest articol numai asupra capacităţii ei de vindecare. Când cel bolnav vede cu proprii săi ochii curgerea firească a luminii peste corpul său atunci se poate spune că el o conştientizează. În decursul acestui proces liniile de lumină care provin de la sursa vieţii intră în corp prin creştetul capului şi coboară în toate zonele trupului.
După cum v-am mai spus lumina Soarelui curge în mod natural asupra fiinţelor de pe Pământ, dintotdeauna. Dar din momentul când drumul luminii este conştientizat capacităţile ei de vindecare devin enorme. Credinţa face de acum totul.
Să luam, de exemplu, o suferinţă foarte des întâlnită în zilele noastre. Este vorba despre durerile cauzate de virușii care s-a dezvoltat în măduva osoasă a omului. Viruşii aceştia produc dureri îngrozitoare, o senzaţie de arsură imposibil de descris. Ce poate face lumina? Până la intrarea în corp ea nu suferă nici un fel de schimbări, fiind identică cu cea plecată din Soare, dar pentru a face acest act extraordinar al vindecării din acel loc ea trebuie ajutată de minte.
În sens larg mintea este alcătuită din trei părţi. Prima este partea intuitivă exprimată prin credinţă, a doua este partea volitivă exprimată prin voinţă, şi a treia este partea intelectuală exprimată prin analiză. Oricât ar părea de ciudat credinţa este superioară voinţei, iar voinţa este superioară puterii de a face. Cel care are credinţă vrea să facă şi pentru că vrea să facă, poate. Dar cel fără de credinţă atunci când se îmbolnăveşte este sortit morţii ca o frunză căzută din copac.
Cel care crede însă în natura divină a luminii se vindecă negreşit. Ajunsă în zona nevralgică particula de lumină trebuie vizualizată ca un mic glob de lumină care pătrunde în virus şi îl transformă. Apoi din ea se nasc particule noi şi din fiecare, instantaneu, se nasc miliarde şi miliarde care lucrează mai departe la transformarea virusului.
Deşi acest articol îmi stă de foarte multă vreme în minte nu l-am putut scrie până acum pentru că îmi lipsea un element esenţial. Oamenii m-au devastat cu iluzia că duşmanul trebuie ucis întotdeauna. Dar lumina vieţii nu poate fi ucigaşă. Dacă se va gândi că ea ucide răul se va da procesului de vindecare o încărcătură negativă ce nu va conduce la nici un bine, în acest caz, însănătoşirea. Ea transformă ce e rău în bine, pe Saul în Pavel şi plumbul în aur. Ea transformă tot ce e prigonitor în ceea ce este binevoitor.
Indiferent dacă zona nevralgică este localizată la nivelul mâinilor, picioarelor sau spatelui lumina trebuie vizualizată mereu la fel. Fiecare zonă trebuie tratată pe rând. O singură particulă care atinge zona dureroasă din picior, de exemplu, trebuie văzută ca născând miliarde, apoi din fiecare se nasc altele şi altele, astfel încât pe parcursul a câtorva zeci de minute cât e necesar să se fixeze zona, piciorul întreg se va vedea ca o lumină continuă şi neîntreruptă, cu atât mai eficientă cu cât credinţa este mai mare.

Dar mai mult decât vindecările locale ale organismului particulele de lumină pot vindeca cea mai groaznică dintre bolile omului – cancerul. Când celula canceroasă este pătrunsă de prima particulă de lumină, din care se nasc miliarde şi miliarde, identice cu ea, aceasta nu mai are nici o şansă să rămână în vechea sa formă. Ea se va transforma în ceea ce este de folos organismului – celule normale care contribuie la funcţionarea întregului.
Desigur nu putem păcătui prin hrană şi gânduri greşite fără să fim pedepsiţi de natură. Cel care s-a îmbolnăvit trebuie să-şi recunoască păcatul și să nu-l mai repete.
Sublimul acestui moment de trezire este unic, astfel încât bolile nu sunt rele în sine, dacă ajută la trezirea conştiinţei. Ele îi astâmpără pe cei pătimaşi din nebunia lor, şi după ce îi trece prin calvarul suferinţei îi spală de toate păcatele lor.
Mai demult, lucrurile pe care vi le-am expus în acest articol erau doar crâmpeie de gânduri ce nu se legau pentru că arătau ca un edificiu şubred şi incomplet. În timp însă elementele lipsă s-au completat, iar astăzi el poate rezista îndoielii şi criticilor răuvoitoare. Tot ce mai rămâne de avut în vedere este răbdarea cu care trebuie privită această idee.
Ceea ce este greşit la oamenii care folosesc lumina este lăcomia. Dacă se vrea rezultate mari cu credinţă puţină nu vor exista beneficii.
Chiar dacă blând şi natural lumina intră în corp prin creştetul capului ea trebuie vizualizată în special la locul durerii şi doar acolo trebuie lăsată să acţioneze ca element tămăduitor.

Deocamdată cel mai important este să credem în puterea binelui.
Trebuie să avem permanent discernământ cât ne aflăm în mişcare, altfel acţiunea noastră ar ucide totul, la întâmplare.
Depăşirea dualităţii se poate experimenta doar în timpul meditaţie, şi numai în nemişcare.
Când nu vom mai avea trup de materie şi nu va mai fi nevoie să acţionăm pentru menţinerea lui, atunci ne va fi permis să depăşim dualitatea.


Faţă de unele afirmaţii mai poetice din cartea Om înspre înger aceste lucruri pot să sune ca o contrazicere, dar acest tip de contrazicere este de fapt o completare.
Putem să intrăm în starea indescriptibilă a lui Dumnezeu, depăşindu-ne conştiinţa corpului, numai în somnul cel mai profund şi în samadhi, dar când revenim la acţiune intrăm iarăşi în dualitate. Aceasta este tragedia din care decurge suferinţa fiinţei umane.
Se va dovedi că putem face orice: să ne autovindecăm, să construim lumi individuale şi personalizate, să fim zei în mişcare, dar în acelaşi timp se va dovedi că nimic nu se poate compara cu splendoare pe care o vom avea atunci când nu vom mai fi obligați să facem ceva.
Atunci vom intra în cauză şi nu ne va mai atinge efectul.

*
Completare martie 2017

Există și un „dezavantaj” al vindecării prin lumină. Am folosit ghilimele pentru acest cuvânt pentru că de fapt nu este vorba deloc despre un dezavantaj, dar cu siguranță va veni o vreme când veți crede că este. - Prin mișcarea luminii vă veți deschide chakrele, veți începe ascensiunea lui kundalini și vă veți trezi Conștiința. Chiar dacă nu imediat, va veni o vreme când veți experimenta genul de probleme pe care eu le-am tratat în articolele despre kundalini. Consider că e bine să știți asta înainte de a începe conștientizarea luminii în scop profilactic sau pentru vindecare.
De fapt aici este vorba de o alegere. Ați venit pe aceasta lume pentru a nu știu a câta oară ca să aveți posibilitatea s-o faceți. Alegerea dintre moarte și trezirea Conștiinței.