Soluția perfectă

De-a lungul timpului acest blog s-a mai numit „Pagină pentru inimă și spirit”, „ În căutarea absolutului”, „Drumul spre înțelepciune”.
Dar toate sunt cuvinte și nici unul nu e un titlu perfect.
Acum se numește „Pe dificilul drum al cunoașterii de sine”, dar ar fi putut foarte bine să se numească și „Dificultățile îmblânzitorului de animale interioare”, de exemplu. De ce spun asta?! Pentru că am motive foarte întemeiate să cred că omul este alcătuit dintr-un Spirit inteligent și o turmă de animale inconștiente. Realitatea tristă sau veselă, depinde cum vreți s-o luați, este că viața în forma ei manifestată nu este posibilă fără prezența acestor animale. Acestea fiind zise, este periculos să încercați să le ucideți, pentru că într-un fel sau altul procedând așa vă veți ucide pe voi. Soluția mea simplă este să le conștientizați mai întâi, apoi să le acceptați așa cum sunt, iar în cele din urmă, ca metodă infailibilă de a le ține sub control, abțineți-vă să le mai oferiți mâncare în cantitatea și calitatea cerută de ele. Să nu credeți că ceea ce mâncăm acum este singura posibilitate. Această hrană este doar efectul inconștienței și inerției transmis prin gene de strămoșii noștri din negurile istoriei. Când te abții începi să crezi că te poți hrăni cu lumină și universul acesta extrem de răbdător chiar poate crea această realitate într-un timp foarte îndelungat.

Dacă procedați precum v-am sugerat puterea și voința Spiritului în cadrul materiei va creste, iar turbulența acestor animale va scade. Întărindu-se puterea Spiritului, printr-o infinitate de mijloacele imposibil de descris, veți fi înștiințați cu privire la tot ce e mai important să cunoașteți. Veți beneficia pur si simplu de pace, luciditate si conștiință intuitivă.

Insist asupra acestei soluții, pentru că fără a lua în seama realitatea materiei, așa cum este prezentă aici și acum, speculațiile spirituale și psihologia sunt simplă frecție la picior de lemn.

vineri, 1 aprilie 2016

Persoana unită cu Sinele


Cunoașterea obținută prin meditație asupra sinelui este atât de paradoxală și de încărcată de contradicții încât cel care îndrăznește să o transmită, dacă nu este crucificat sau ars pe rug, sfârșește prin a fi hulit și urât de toți oamenii. Legile vieții sunt astfel întocmite încât nimeni nu poate vedea adevărul dacă nu-l obține prin propriul său efort și sacrificiu. Nu-mi pot transmite înțelegerea și nici nu mi-o pot explica, dar orice om îmi poate deveni mai mult decât un prieten dacă și-o descoperă în sine însuși.

Nu am crezut că-i voi iubi vreodată atât de mult pe Iehova și Iisus. Dacă pe Iisus ca simbol al dragostei și sacrificiului am ajuns relativ ușor să-l înțeleg, cu Iehova mi-a fost mult mai greu. La început l-am văzut ca pe un zeu aspru și nemilos acționând adesea sub impulsul mâniei și supărării... Cu timpul însă am început să-l simt și să-l înțeleg. Îmi e atât de drag Iehova astăzi încât mai mult ca niciodată mă simt parcă răvășit de neputința cuvintelor. Îl iubesc și-l înțeleg pentru că știu ce înseamnă să vrei să dăruiești din sufletul și din inima ta și să fii refuzat cu încăpățânare, îl înțeleg pentru că am văzut ce înseamnă să fii motivat de dragoste și să ai spirit de sacrificiu întru binele oamenilor, iar ei să cârtească mereu împotriva ta, interpretând cu reavoință toate intențiile tale. 

Azi nu mai confund simbolurile scripturilor cu faptele în sine. Am ajuns să înțeleg de ce un cunoscător al Sinelui nu mai vrea să-și impună personalitatea ori de ce nu-și mai dorește recunoașterea oamenilor.
Cred că-i pot vedea astăzi pe Iehova și pe Iisus în adevărata lor lumină de Persoane care s-au unit conștient cu A Fi - Spiritul pur, și din Sinele lor, împreună cu celelalte zeități mărețe ale omenirii, au dat sens și materie acestei lumi. Sunt creatorii noștri cu adevărat, căci unindu-se cu Spiritul pur a toate ziditor ei ne-au creat corpul, iar prin Persoana lor ei au pus bazele gândirii și sensibilității umane care ne-a creat civilizația. 
Unindu-se cu A Fi - Sursa și Sinele universului, ei au devenit astăzi unul, și cu siguranță așa vor deveni și credincioșii lor. 
Fiecare a semănat cu uneltele acelor timpuri, mai mult sau mai puțin rudimentare, dar recolta o vor strânge împreună, într-o unică conștiință evoluată a prieteniei și compasiunii universale. 

Iată în continuare semnificația esoterică a rugăciunii Tatăl Nostru, așa cum mi-a fost transmisă mie de spiritul suprem A Fi, sub rezerva dificultăților și aproximărilor de rigoare atunci când mintea noastră limitată încearcă să-l facă inteligibil. 


Tatăl nostru,

Semnifică spiritul pur A Fi, sursa și izvorul vieții noastre.

Care ești în ceruri,

Cerul reprezintă locul purității divine din vârful capului nostru, lăcașul înțelepciunii și al conștiinței divine.

Sfințească-se numele tău,

Înseamnă sfințirea numelui tău cu numele divinului din tine cu care devii unul.

Vie împărăția ta,

Reprezintă chemarea expresă a unei stări interioare de pace și frumusețe stabilă.

Facă-se voia ta,
Precum în ceruri așa și pe pământ,

Semnifică unitatea cerului cu a pământului, a trupului cu spiritul, a omului cu universul într-o armonie indestructibilă.

Pâinea noastră cea de toate zilele,
Dă-ne-o nouă astăzi,

Când ne rugăm Spiritului divin trebuie să avem mereu în vedere eternitatea și nu firmiturile. Cea de toate zilele înseamnă aici pentru toate zilele, adică pentru a trai în veșnicie. Dă-ne-o nouă astăzi semnifică hotărârea de a nu mai amâna descoperirea înțelepciunii divine care eliberează și duce la beatitudine, ci realizarea acestui fapt aici și acum.

Și ne iartă nouă greșelile noastre,
Precum și noi iertăm greșiților noștri,

Semnifică necesitatea iertării lumii ca să ne putem ierta pe noi înșine, deoarece lumea nu este decât o reflecție a proprie noastre conștiințe.  

Și nu ne duce pe noi în ispită,

Prin acest vers ne rugăm divinului Spirit A Fi să nu ne pună în cale tentațiile unei vieți ușoare, obținută prin furt și exploatare, pentru că atât cât avem trup de pământ și simțuri suntem slabi și putem fi cu ușurință rătăciți.

Ci ne izbăvește de cel rău,

Cel rău 
semnifică totalitatea instinctelor ucigașe și animalice transmise de strămoșii noștri întru trup. Fără a ne elibera de ele nu putem avea acces la înțelepciunea divină care duce la pace și beatitudine. Calea eliberării prin conștiință nu e ușoară, dar viața trăită în inerție se dovedește în cele din urmă o soluție mult mai proastă. Instinctele materiei noastre (care atunci când au fost personalizate au luat numele de Demon sau Animal) trebuie transformate și puse în slujba binelui, nicidecum ucise.

Amin.

Semnifică: „Așa să fie, întru binele meu și a tuturora!". Reprezintă punctul final al oricărei discuții din care să rezulte pierderea păcii și a dragostei. Este o prescurtare a expresiei: "Fie ca lumescul să tacă pentru a lăsa divinul să lucreze."

                                 
*


Soluția perfectă - autocontrolul

De-a lungul timpului acest blog s-a mai numit „Pagină pentru inimă și spirit”, „ În căutarea absolutului”, „Drumul spre înțelepciune”.
Dar toate sunt cuvinte și nici unul nu e un titlu perfect.
Acum el se numește „Pe dificilul drum al cunoașterii de sine”, dar ar fi putut foarte bine să se numească și „Dificultățile îmblânzitorului de animale interioare”, de exemplu. De ce spun asta?! Pentru că am motive foarte întemeiate să cred că omul este alcătuit dintr-un Spirit inteligent și o turmă de animale inconștiente. Realitatea tristă sau veselă, depinde cum vreți s-o luați, este că viața în forma ei manifestată nu este posibilă fără prezența acestor animale. Acestea fiind zise, este periculos să încercați să le ucideți, pentru că într-un fel sau altul procedând așa vă veți ucide pe voi. Soluția mea simplă este să le conștientizați mai întâi, apoi să le acceptați așa cum sunt, iar în cele din urmă, ca metodă infailibilă de a le ține sub control, abțineți-vă să le mai oferiți mâncare (începând neaparat cu hrana fizică) în cantitatea și calitatea cerută de ele. E o prostie să credeți că ceea ce mâncăm acum este singura posibilitate. Această hrană este doar efectul inconștienței și inerției transmis prin gene de strămoșii noștri din negurile istoriei. Când te abții începi să crezi că te poți hrăni cu lumină și universul acesta extrem de răbdător chiar poate crea această realitate într-un timp foarte îndelungat. Cel pe deplin deșteptat știe că linia temporală este indivizibilă, iar strămoșii și copii lui sunt una cu el însuși.
Dacă procedați precum v-am sugerat puterea și voința Spiritului în cadrul materiei va creste, iar turbulența acestor animale va scade. Întărindu-se puterea Spiritului, printr-o infinitate de mijloacele imposibil de descris, veți fi înștiințați cu privire la tot ce e mai important să cunoașteți. Veți beneficia pur si simplu de luciditate si conștiință intuitivă directă.
Insist asupra acestei soluții,  pentru că fără a lua în seama realitatea materiei, așa cum este prezentă aici și acum, speculațiile spirituale și psihologia sunt simplă frecție la picior de lemn. 
Universul este nepărtinitor - nici o ființă nu este scutită de golire de energie (citește depresie) ori de supraîncărcare energetică explozivă (citește nebunie) dacă lăcomia și dezordinea primează în modul ei de alimentare.

octombrie 2017                                                 finalul blogului

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu