marți, 10 februarie 2015

Vreau să iubesc

Raţiunea îmi cere insistent ca propoziţiile ce urmează să rămână secrete, o simplă afirmaţie făcută într-un moment de indescriptibilă emoţie interioară, un moment din acela când întreaga viaţă şi parcă întreg universul se reduc la o trăire şi la o idee. Dar sufletul meu nu e de acord cu această opinie a raţiunii şi insistă să las această trăire să curgă fără nici o oprelişte, fiindcă el crede că acel moment de adevărată magie pe care l-a trăit poate fi transmisibil şi înţeles la justa lui valoare. Îmi ascult sufletul aşadar şi sper ca măcar cineva vreodată citind aceste rânduri să aibă ca şi mine sentimentul viu că iubirea dăruită indiferent cui şi fără nici un motiv este adevărata frumuseţe a vieţii.

Doamne, Viața mea, vreau să iubesc!
Vreau să iubesc
şi să vindec, vreau să trăiesc în dragoste!
Atâta timp am trăit fără iubire, atâta timp am tremurat în întuneric, atâta timp am suferit şi am suferit încât totul s-a făcut întuneric şi frica aproape m-a răpus.
Acum vreau să iubesc, Doamne, vreau să iubesc fără nici o condiţie, vreau să mângâi orice făptură, vreau să strâng în braţe orice fiinţă, vreau să reînvii orice inimă, vreau să bucur orice suflet, vreau să luminez orice trup, vreau să bucur orice privire!
Vreau, Doamne, să iubesc, vreau să iubesc şi să fac bine, vreau, Doamne!
Uită-te la mine, Doamne, Viața mea și transformă această rugăciune în realitate!

*
Cum ar fi dacă rostind doar nişte cuvinte omul ar putea să-şi crească vibraţia propriei materii?!
Ce vrajă s-ar petrece cu el şi ce măreaţă i s-ar dezvălui lumea!
Dar fiindcă pentru această transformare este nevoie de o energie titanică omul obișnuit poate doar spera la sclipiri sporadice care să-i reamintească tainele și frumsețile vieții divine.
Cuvintele „vreau să iubesc” rostite apăsat şi cu o vibraţie superioară rostirii cuvintelor cotidiene poate reprezenta o astfel de sclipire de nedescris.
Orice om are posibilitatea de a adapta rugăciunea de mai sus firii sale, tot ce e important este să se păstreze vibraţia ridicată al lui „vreau să iubesc” în momentul rostirii, scăzându-se în acelaşi timp densitatea propriei materii prin dezinteresul total şi necondiţionat faţă de orice altceva ce ar putea să-i mai treacă prin minte.
„Vreau să iubesc” poate institui una din cele mai mari energii transformatoare din viaţa unui om. Şi atunci „vreau să iubesc” nu va mai cuprinde doar ceea ce există în afara lui, ci şi ceea ce există în el.
Depresia, îngrijorarea, teama şi tot ceea ce macină mintea unui om nu mai există! Rămâne doar „vreau să iubesc” – Voinţa care îl protejează de moarte şi întristare.

*
Continuare (Februarie 2015)

Înainte de a putea cunoaște că tu ești Totul, depășind iluzia separării, este imperios necesar să cunoști și să practici această rugăciune. A fi conștient că ești Totul înseamnă a iubi Totul. Dragostea aceasta începe ca lumina unei lumânări, apoi crește și crește până va veni o zi când va cuprinde toate manifestările universului, realizând că Nimic nu este rău și că Totul are sens. Vei înțelege atunci că lumea aceasta nu este numai așa cum trebuie să fie, dar este și perfectă.
La început oamenii văd sursa universului separată de ei și o numesc Dumnezeu, apoi înțelegând că însuși Observatorul prin cuantele exprimate de Conștiență creează manifestarea, reușesc să o vadă identică cu Sinele. Înțelegând că această sursă este divizibilă numai din cauza Iluziei ei își dau seama că Sursa și Totul ei sunt.
Când spui Totului: „vreau să iubesc” el îți răspunde: „Bine! dar va trebui sa trăiești etern fiindcă frumusețile mele sunt nelimitate!”
Dacă spui: „m-am săturat de toți și de toate!" te apropii de sfârșitul manifestării, dacă spui: „vreau să iubesc!" Sinele îți răspunde: „va trebui să trăiești veșnic!"
„Vreau să iubesc” este forța Conștiinței cu care Iisus a învins lumea, și în același timp forța Conștienței cu care Krasna si-a distrus dușmanii.
Cu adevărat înțelept este acela care înainte de a-și dori să fie bogat, puternic sau respectat își dorește să poată iubi nelimitat.
Iubirea presupune cea mai mare cantitate de inteligență, curaj și voință care poate să existe!
Ești învingătorul tuturor monștrilor universului atunci când în ciuda unui complex de circumstanțe  potrivnice, plecat din cea mai fragedă copilărie, și mai ales din subconștient, reușești să nu mai percepi lumea ca pe un dușman, ci ca pe un prieten.
În acel moment înțelegi că toate reușitele posibile se substituie dragostei cu care Conștientul tău privești universul.
Și nu vei mai putea fi înfrânt decât atunci când îți vei pierde iubirea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu